Festes del Tura 2019

del 6 al 10 de setembre

Ja us podeu descarregar el programa de Festes 2019

PROGRAMA FdT

LA GEGANTESSA, PROTAGONISTA DEL CARTELL DE FESTES DEL TURA

L’Albert Roura Casadellà és el guanyador del concurs del cartell de les Festes. Amb el títol, “Sóc la Festa” el cartell se centra en la figura de la gegantessa i en les activitats programades durant els dies de la Festa Major d’Olot.  

El Museu dels Sants ha estat l’escenari escollit aquest dimarts a la tarda per a la presentació del cartell de Festes del Tura, que aquest any és obra de l’Albert Roura i  Casadellà. Estudiant de grau mitjà i grau superior de disseny gràfic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, actualment continua la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja de Barcelona.

L’Albert ha estat el guanyador del concurs de cartells de les Festes del Tura, que s’organitza cada dos anys. El jurat ha escollit la seva proposta entre els 49 originals que es van presentar a la convocatòria. Aquesta és la tercera vegada que l’Albert es presentava al concurs ja que, segons assegura, “des de que vaig començar els estudis professionals em vaig marcar com a objectiu guanyar el concurs de les Festes del Tura”.

Segons ha explicat l’Albert Roura, a l’hora d’elaborar el cartell “volia mostrar tot el que representen les Festes del Tura per la gent d’Olot, ja siguin grans o petits”. Per aconseguir això ha utilitzat una composició on destaca “la imatge de la gegantessa com a icona de les Festes i, a través del color i la forma, mostrar petits detalls de les diverses activitats que s’organitzen durant la Festa Major a l’interior de la il·lustració principal”. Roura ha afegit que “la paleta de colors esta basada en la bandera de la ciutat, prioritzant els càlids per denotar festivitat”.

Sóc la Festa és el títol del cartell de les Festes del Tura que han descobert aquesta tarda l’autor Albert Roura, acompanyat de diferents representants de la Comissió i l’Àrea de Festes,  el regidor de Festes, Agustí Arbòs i l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

L’alcalde d’Olot Pep Berga ha agraït a l’Albert Roura l’elaboració “un cartell que segur que agradarà molt perquè representa l’esperit de les Festes del Tura”. Berga ha afegit que “la il·lusió que l’Albert ha posat en fer el cartell segur que la transmetrà a totes les persones que gaudiran de la Festa i a tots els que ja estan esperant per recollir el cartell d’aquest any”.

A partir d’aquest dimecres 24 de juliol, podreu recollir el cartell de Festes del Tura a Can Trincheria en horari de 10 a 14h i de 17 a 19h de dilluns a divendres.

FORMACIÓ SOBRE AGRESSIONS SEXISTES, SEXUALS I LGTBIFÒBIQUES AL TORÍN

Les agressions de caire sexista, sexual i LGTBIfòbic malauradament es poden produir en qualsevol àmbit però, els contexts de festes, poden ser especialment proclius a aquest tipus de conductes. Però aquest també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i col·lectiva que ajudi a detectar aquestes situacions, no només en espais d’oci nocturn, i aturar-les.

Per aquest motiu, s’ha organitzar una formació-xerrada on s’explicarà què són les agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques i quin és el circuit d’actuació en cas d’agressió. És una formació adreçada a professionals que intervenen en casos d’agressió, a les entitats que gestionen barraques, a les entitats que participen en les activitats de les Festes del Tura i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

Des de la Comissió de Festes, persones de col·lectius i entitats de dones i feministes i LGBT d’Olot, tècniques comunitàries del CASG i Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olot us convidem a participar-hi i fer-ne la màxima difusió possible. Serà el dilluns 2 DE SETEMBRE, a les 19h, a la Sala El Torín.

En la mesura que sigui possible us demanem que ompliu el formulari d’inscripció d’aquest enllaç, https://forms.gle/2bSR91gjAxSTU2qb8 abans del 30 d’agost per tenir una previsió de persones participants.


Amb el suport de