INFORMACIÓELS GEGANTS, NANS I CAVALLETS

Els Gegants d’Olot són els veritables protagonistes de les Festes del Tura, juntament amb els nans i cavallets. Són els que donen l’inici el primer dia de festa, tot sortint a 3/4 de 6 en punt de la tarda de la sala dels gegants de l’Hospici, lloc on ha estat esperant durant tot un any aquest moment i són els que, l’últim dia, donen per finalitzades les fetes, tornant al seu lloc. T’ACONSELLEM que si els vols veure, sobretot en els 3 balls que fan a la plaça Major (coneguda popularment per la plaça dels Gegants), SIGUIS PUNTUAL per trobar lloc, doncs l’espai s’omple de gom a gom i després és complicat observar-los bé. I sobretot el ball de nit de l’últim dia, es fa amb tots els llums tancats de la plaça i il·luminats només amb la llum d’espelmes. Estigues al cas sobretot si portes mainada. Durant els balls de dia hi ha un ESPAI RESERVAT per a la GENT GRAN i les PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL.

 

LES CERCAVILES

Les cercaviles SÓN TOT UN ESPECTACLE. La que dóna inici a les Festes del Tura, a més de comptar amb els gegants, nans i cavallets, també està formada pels diferents elements de la Faràndula Olotina. És de les poques oportunitats de veure l’extensa varietat d’elements d’aquesta faràndula. També, especialment aconsellables són les cercaviles dels gegants, nans i cavallets del dia 8 de setembre, i la de l’últim dia de festes. Tant bon punt acaben els respectius balls a la plaça Major comencen les cercaviles que de ben segur ens reserven alguna sorpresa. O no!

 

ELS ESPAIS I ESCENARIS

Una de les principals característiques de les Festes del Tura és que la pràctica totalitat dels seus actes ES FAN AL CARRER i més concretament AL CENTRE DE LA CIUTAT. Aquests es reparteixen per tot el casc antic d’Olot i en diferents espais i escenaris que hi ha repartits en tot el sector. És una bona manera per bellugar-se per les festes a peu i poder veure un munt d’actes i activitats només creuant dos o tres carrers. Per facilitar-te la situació dels diferents espais i escenaris pots consultar el plànol que hem preparat.

mapa sali copia

LES PENYES I LES ENTITATS

Les PENYES i les ENTITATS d’Olot s’obequen completament en les Festes del Tura. Organitzen una bona part dels diferents actes que se celebren durant els diferents dies de festa: ELS MARRANS, ESTIRADA DE CORDA, BATALLA DE LES FLORS, LA TORNABODA, LA TAMBORRADA, … És molt important que consultis els actes que organitzen aquestes entitats, que per això dediquen part del seu temps lliure: perquè tu hi participis. Accés a penyes i entitats.

CORREFOC

L’espectacle del correfoc cada any sorprèn i no deixa indiferent a ningú. Si tens previst participar-hi estigues al cas i ves-hi degudament equipat amb PROTECCIÓ AL CAP i vestit amb ROBA VELLA QUE ET TAPI TOT EL COS. És el mínim imprescindible per evitar accidents.

LES PARADES

És amb el nom que coneixem a Olot les atraccions que s’instal·len a l’esplanada de l’antiga estació del tren d’Olot. Hi ha diferents parades i atraccions per a tots els gustos i totes les edats. 

I SI ENS PLOU?

En el programa de festes s’han definit els actes que es canviaran de lloc en cas de pluja. La resta, en principi s’anul·len. De tota manera s’anirà informant mitjançant la premsa local, el compte de Twitter, de Facebook, d’Instagram i l’app.