Festes del Tura 2018

del 7 a l'11 de setembre

ELS NOUS ESCENARIS DE LES FESTES DEL TURA

  • El Firal -amb un escenari més modern, ampli i amb noves barraques- i la plaça del Mig amb les activitats infantils són algunes de les novetats de les Festes del Tura. Amb més d’un centenar de propostes, les activitats de Festes es repartiran, del 7 a l’11 de setembre, per 6 espais del centre de la ciutat.

Amb el nou Firal, les Festes estrenaran escenari. Serà més modern, funcional i ampli per tal d’acollir concerts de gran format. Els requisits tècnics dels grups feia impossible programar espectacles en escenaris com el que, per Festes, s’instal·larà entre la zona del Firal i la pujada al Puig del Roser. La remodelació del Firal també ha permès canviar el lloc de les barraques que se situaran al centre del passeig d’en Blay amb un format nou. Aquests dies s’estan ultimant els preparatius de l’estructura i la lona de les vuit carpes que permeten augmentar la superfície disponible, resguardar els usuaris en cas de pluja i garantir unes millors condicions de seguretat i sanitàries.

 

Per Festes també estarà a punt la plaça del Mig que aquest any s’estrenarà com a Espai Carica-Tura. L’escenari dedicat al públic familiar s’ubicarà en aquest nou punt del centre (l’any passat s’havia ubicat a la pista poliesportiva de l’escola Cor de Maria i, en fa dos, a la plaça de Torín). Els claustres del Carme, el passeig de la Muralla, la plaça Campdenmàs i la plaça Major són la resta d’escenaris de les Festes del Tura, tot i que es podran trobar activitats a tot el centre de la ciutat.

 

Amb el nou Firal, les Festes estrenaran escenari. Serà més modern, funcional i ampli per tal d’acollir concerts de gran format. Els requisits tècnics dels grups feia impossible programar espectacles en escenaris com el que, per Festes, s’instal·larà entre la zona del Firal i la pujada al Puig del Roser. La remodelació del Firal també ha permès canviar el lloc de les barraques que se situaran al centre del passeig d’en Blay amb un format nou. Aquests dies s’estan ultimant els preparatius de l’estructura i la lona de les vuit carpes que permeten augmentar la superfície disponible, resguardar els usuaris en cas de pluja i garantir unes millors condicions de seguretat i sanitàries.

 

Per Festes també estarà a punt la plaça del Mig que aquest any s’estrenarà com a Espai Carica-Tura. L’escenari dedicat al públic familiar s’ubicarà en aquest nou punt del centre (l’any passat s’havia ubicat a la pista poliesportiva de l’escola Cor de Maria i, en fa dos, a la plaça de Torín). Els claustres del Carme, el passeig de la Muralla, la plaça Campdenmàs i la plaça Major són la resta d’escenaris de les Festes del Tura, tot i que es podran trobar activitats a tot el centre de la ciutat.

Ja des de l’any passat la Comissió de Festes està treballant el tema de la prevenció d’agressions sexuals i sexistes. L’any passat es va fer un treball més intern modificant el protocol que hi havia anteriorment i explicant-ne el contingut a la comissió de seguretat i als representants de les entitats amb barraca.

 

Aquest any s’ha volgut ampliar-ne la difusió, treballant amb la ciutadania accions d’informació i sensibilització. Per aquest motiu durant les Festes del Tura d’enguany es podran veure a diferents materials. Durant la ballada de gegants es repartiran 2.000 ventalls on es podrà trobar el contacte del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona) i també del SAI (Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva sexual i de gènere).

 

Amb la imatge de la gegantessa, a partir del cartell que l’any passat va fer la Roser Matas, s’incopora el lema “No és no. aTURA les agressions sexistes”. El mateix disseny també s’utilitzarà per imprimir els tovallons que es repartiran per Festes i que es podran trobar a les barraques i a diferents establiments del centre.

 

Durant les Festes també s’utilitzaran cartells de la campanya   #EsViolenciaSexual, una estratègia educativa, preventiva i de sensibilització davant violències sexuals en contextos d’oci nocturns i consum de drogues elaborada per l’Observatorio Noctámbul@s de la Fundació Salut y Comunitat.

 

ELS COL.LABORADORS

Les Festes del Tura -que començaran el dimecres 7 de setembre i s’allargaran fins al diumenge 11- tindran una dotzena de col·laboradors, persones que han decidit donar un cop de mà a l’organització de les activitats que es podran seguir més que mai a les xarxes socials. Per primera vegada s’incorporen tres persones per ajudar a la cercavila amb la faràndula dels barris.

 

Els voluntaris de Protecció Civil seran els encarregats, un any més, d’entregar les polseres identificatives per als més petits. El primer dia de Festes, s’instal·laran al Firal i a la Plaça Móra per oferir, a partir de la cercavila, aquests braçalets que, a partir del dilluns 3 de setembre, es podran trobar a Can Trincheria.

 

LA IMATGE DE LES FESTES

Aquest any les Festes estrenen imatge amb productes oficials que estan tenint molt bona resposta. Des de samarretes a mocadors i bosses amb la imatge de la faràndula, que es poden trobar a l’Oficina de Turisme d’Olot. Les Festes del Tura també són protagonistes de la campanya d’estiu de Sant Aniol que ha envasat 100.000 ampolles de 0’33 i 0’50 litres amb una fotografia de la faràndula. Va acompanyat del text “Per Festes del Tura, esperit de faràndula 7-11 de setembre de 2018” i un dibuix dels gegants, nans i cavallets.

 

Aquesta setmana es comença a distribuir el programa de Festes del Tura que repeteix el format que es va estrenar l’any passat. A partir d’aquest dimecres i de forma gradual als diferents barris, el programa arribarà a totes les cases d’Olot en el format habitual i de butxaca. Els actes també es poden descarregar a l’aplicació de Festes del Tura creada per l’empresa Novostorm. Per segon any consecutiu, hi haurà wifi gratuït a la zona del passeig d’en Blay. L’empresa Xartic donarà cobertura extra d’internet al Passeig d’en Blay durant les Festes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amb el suport de

GIN VOLCÀNIC

GIN VOLCÀNIC

CONSTRUCCIONS PALLÀS

CONSTRUCCIONS PALLÀS

RVSA ITV

RVSA ITV

PERE BOADA

PERE BOADA

NOEL

NOEL

Viena

Viena

Rubau Tarrés

Rubau Tarrés

Sorea

Sorea